Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
97

Cursus maag- en darmklachten

Inhoud van de lessen

Deze online cursus bestaat uit 4 lessen. Iedere les is een stap. 

Stap 1: kennis & inzicht
In deze stap krijg je meer inzicht in hoe ons spijsvertering werkt en welke signalen een teken zijn dat je  spijsvertering niet optimaal werkt. Ook krijg je met behulp van opdrachten duidelijk inzicht hoe jouw spijsvertering werkt, op welke momenten je precies klachten ervaart, hoe erg deze klachten zijn en wat mogelijke triggers van jouw klachten kunnen zijn. 

Stap 2: relatie klachten & voeding
In deze stap hebben we het over verschillende soorten klachten en welke rol voeding hierbij speelt. Ook hier is weer een opdracht om inzicht in je eigen voeding te krijgen.

Stap 3: voeding aanpassen
In deze stap gaan we met duidelijke stappen aanpassingen in je voeding aanbrengen. Hierbij maken we gebruik van de opdracht uit les 1. Een actieplan helpt om de mogelijke aanpassingen goed vast te leggen, zodat je dit in de volgende les goed kunt evalueren.

Stap 4: evaluatie
In deze stap kijken we met welke aanpassingen in je voeding gelukt zijn en evalueren we of deze aanpassingen ook hebben geleidt tot minder klachten.
Soms zijn extra aanpassingen in je voeding nodig om nog meer grip te krijgen op je klachten. Vandaar ook mijn voorstel om stappen 3 & 4 te herhalen wanneer de klachten nog niet onder controle zijn. Met extra stappen kan jij je voeding verder gaan aanpassen. Ook deze extra aanpassingen worden weer in een actieplan genoteerd, zodat je opnieuw kunt evalueren welke aanpassingen gelukt zijn en welk effect dit op jouw klachten heeft.